1 boks fiskeboller
1/2 pose frossen grønnsakblanding eller litt mer
Makaroni eller andre pasta nudler (2 – 3 håndfull, skal ikke kokes på forhånd)
Revet hvitost (Norvegia evt. andre) for gratinering
]]]]Saus]]]]1 liter hvit saus (ikke for tykk og gjerne tilsatt litt av
fiskebollekraften) tilsett sausen:
1 ts buljongpulver
1 1/2 dl revet hvitost (Norvegia evt. andre)
2 – 3 cm kaviar fra tube
Hvitløk etter smak (1 – 3 fedd eller pulver)
Chilipepper etter smak (hakket fersk eller pulver) og evt.
1/4 hakket løk
Del hver enkel fiskebolle i tre skiver og stek disse lett i pannen i smør eller olje. Lag den hvite sausen med tilsetninger og krydder etter smak. Smør en ildfast form og hell i grønnsaksblandingen, stekte fiskeboller blandes med makaroni (nudler) og legges over grønnsaksengen. Sausen helles over og retten settes i stekeovn på 200 – 225 grader med revet ost over. Stekes i ovnen til osten er gylden ca 15 – 20 minutter.
Serveres sammen med brødmat (loff/bagett/grovbrød etc.).