5 ss. margarin
5 ss. hvetemel
6-7 dl. H-melk
1 fiskebuljongterning
1-2 ts. salt
½ ts. pepper
½ ts. karri
5 cm. hakket purre
Smelt margarinen, ha i hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen, rør jevn sausen mellom hver speing.
Sausen skal være ganske tykk. Tilsett buljong, salt, pepper, karri og hakket purre. La sausen koke ca 5 minutter.
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl. Ferdig kokt makaroni
ca.400 gram rå fiskefileter, som er skåret opp i små biter (sei, torsk eller annen fisk).
Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.
Rør inn eggeplommene en av gangen. Ha i kokt makaroni, Bland forsiktig i eggehvitene.
Smør en ildfast form, legg saus og fisk lagvis i forma.
Strø på et lag med griljermel eller strøkavring på toppen. Ha 2-3 smørklatter oppå.
Steketid:185 grader, nederste rille, 45-60 minutter.
Serveres med kokte poteter og smeltet margarin.
Hei! Takk for oppskriften. Jeg digga den, smakte veldig bra!