Ingredienser

800 g filet av havabbor eller steinbit
salt og pepper
olje/smør
1 sitron i tynne skiver

Pommes Anna:
100 g smør
1/2 kg poteter
salt

Ratatouille:
1 god skje olivenolje
1 liten hakket løk (gjerne rød)
1 aubergine i terninger
4 finhakkede hvitløkbåter
1 squash i terninger
4 modne tomater , flådde og uten kjerner – og hakket
2 friske timiankvister
litt frisk rosmarin
salt og pepper fra kvern
litt frisk basilikum

Smørsaus (Beurre blanc):
250 g smør
1 sjalottløk
1/2 dl kremfløte
1 dl hvitvin

Tilberedning

Varm olje i en kjele over middels varme til ratatouille. Skru ned varmen og tilsett løk og fres et par minutter. Så aubergine og hvitløk, fres videre 3 minutter under forsiktig omrøring. Tilsett squash og paprika og fortsett stekingen 3-4 minutter til. Tilsett tomat, timian, rosmarin, salt og pepper. Fres videre et par minutter. Legg på lokk, skru ned varmen og la det trekke et kvarters tid. Rør inn basilikum og ta kjelen av ovnen. Kan serveres varm, lun eller avkjølt.

Forvarm ovnen til 200 gr. Smelt smør i en kjele og la det avkjøle til lunkent. Skum av overflaten. Skrell og vask poteter, tørk godt og skjær i tynne skiver. Smør en form og legg potetskivene lagvis med salt og klaret smør. La formen stå i ovnen ca. 1 time, den siste halve timen ev tildekket. La dem få hvile litt før de skjæres i firkanter.

Stek fiskefiletene (med små snitt i skinnet) 1 – 2 minutter på hard varme i pannen med skinnsiden ned. Sett dem over i ildfast form m skinn siden opp. Krydre og legg på sitronskiver.

Settes inn i 180 gr varm ovn 5 – 6 minutter.

Finhakk sjalottløk til sausen og kok den sammen med hvitvin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Skjær smør i terninger og tilsett litt etter litt under kraftig omrøring. Bruk svak varme og hold sausen like under kokepunktet. (Sausen kan lages på forhånd og settes i vannbad).

Legg fisken på potetene og ratatouille ved siden av. Den herlige smørsausen naperes på tallerkenen.