Fjellørret med agurksalat og rømmesaus

Ingredienser
4 fjellørreter 2 ss klaret smør el. olje Salt Pepper 2 dl rømme ca 1/2 dl fløte 1 liten bunt gressløk 1 slangeagurk 2 ss rødvinseddik 2 ss sukker 4 ss vann 1/2 ts salt Hvit pepper
Tilberedning
Filetér fisken. Smør langpanne med smør/olje og legg filetene med skinnsiden ned. Salt og pepre på kjøttsiden, og stek i ovn på 225°C i 2-5 minutter. Fjern skinnet før du serverer (det skal gå lett av i en håndvending). Rømme og fløte kokes opp i panne og får koke inn til passende konsistens. Finhakk gressløk og dryss den over sausen like før servering. Agurk skjæres i tynne skiver, f.eks. med ostehøvel. Bland laken av rødvinseddik, sukker, vann, salt og litt pepper, og la agurkskivene trekke i 1 time.Kokte nypoteter smaker selvfølgelig aller best til.

Mer om Fjellørret med agurksalat og rømmesaus

Fjellørret er en ferskvannsfisk som bor i kalde høyfjell. Den finnes over hele Norge, og er kjent for sin delikate, rosa kjøtt som har en mild og lett søt smak. Vanligvis fangstes fjellørreten i løpet av sommermånedene når det er lyst nok til å fiske, og det er en yndling blant sportsfiskere.

Siden fjellørret har en så delikat smak, krever den ikke mange tilbehør for å skinne. En oppskrift som har blitt stadig populær er fjellørret servert med en frisk agurksalat og en kremet rømmesaus. Dette er en relativt enkel rett å lage, men smaken er unektelig sofistikert og delikat.

Agurksalaten lages ved å skjære agurken i tynne skiver og marinere den i eddik, sukker og dill. Denne marineringsprosessen fjerner agurkens naturlige bitterhet, og gir den en søt og syrlig smak som perfekt kontrast til fjellørretens milde sødme. For å tilføye en rekke teksturer til retten, kan noen kokker også rive agurken i stedet for å skjære den.

Rømmesausen er en viktig del av denne retten. Den lages ved å blande rømme med litt sitronsaft, salt og pepper. Noen kokker liker å tilføye mer komplekse smaker ved å inkludere urter som dill eller persille. Rømmesausen serveres vanligvis kjølig, noe som gir en fin kontrast til den varme fjellørreten.

Tilberedning av fjellørreten er ganske enkelt. Den stekes i panne med litt smør til den er gyllen brun. Det er viktig at man ikke oversteker fjellørreten, ettersom dens delikate kjøtt kan bli tørt. Når den er ferdig stekt, serveres den på en seng av agurksalat, med rømmesausen drizzlet over toppen.

Fjellørret med agurksalat og rømmesaus er en klassisk norsk sommerrett som hylles av både lokale innbyggere og internasjonale foodies. Den er frisk, lys og full av forskjellige smaker og teksturer som immens komplementerer hverandre. Det er absolutt en oppskrift som fanger essensen av norsk kulinarisk kultur.

Legg igjen en kommentar