Ingredienser:
Brun koteletter i panna, krydre med salt og pepper Legges i langpanne sammen med fersk champignon i skiver. Hell på litt fløte (ca en pakke på 6-7 koteletter – ta «sånn passe..») Tilsett noen dråper tabasco (smak på sausen mot slutten) 180 grader i ca 20 min, til kotelettene er gjennomstekte, soppen er stekt og smakene har fått blandet seg. (går fint om dette står enda lenger i ovnen)

Fremgangsmåte:
Serveres med ris og en god salat.

Mer om Fløtegratinerte svinekoteletter

Fløtegratinerte svinekoteletter er en klassisk norsk rett med en distinkt og velsmakende kombinasjon av ingredienser. Svinekotelettene blir møre og fulle av smak etter lang, sakte steking i en rik, kremet saus. Ved siden av å være en deilig måltid, gir retten også en mettende fornemmelsen.

Mange tror kanskje at fløtegratinerte svinekoteletter kun lages med svinekoteletter, fløte og poteter, men retten har potensial for variasjon. Man kan for eksempel marinere svinekotelettene før steking for å gi kjøttet ekstra smak. Det er også mulig å legge til ulike grønnsaker som squash, paprika eller aubergine for ekstra sunnhet og smaksdybde. For å heve smaken kan man tilsette urter som rosmarin, oregano eller timian, noe som komplementerer både svinekotelettene og fløtegratinen.

Tilberedningen av fløtegratinerte svinekoteletter er relativt enkel, men krever noe tid. Først bør svinekotelettene krydres etter smak, og deretter stekes på begge sider til de blir gyllenbrune. Potetene skrelles og kokes lett før de legges i en ildfast form sammen med kotelettene. Deretter lages en saus av fløte, hvitløk, salt, pepper og eventuelle urter, som helles over kotelettene og potetene. Hele formen stekes i ovnen i omtrent en time, eller til potetene er møre og overflaten gyllen og sprø.

En annen ting som kan være verdt å nevne er at hvis du vil gi retten din litt mer kick, kan du prøve å legge til litt chillipulver eller cayennepepper i sausen. På den måten vil du få en fin balanse mellom kremetheten i sausen og en subtil krydderhet. Men, vær forsiktig så du ikke overdoserer på krydderet, fordi det lett kan overskygge de andre smakene i retten.

Fløtegratinerte svinekoteletter kan serveres med et bredt utvalg av tilbehør. Frisk salat, ovnstekte grønnsaker, eller til og med en god hjemmelaget brød vil være et godt komplement til denne deilige dishen. Og husk: For den ultimate matopplevelsen, server den med et glass god, rød vin.

Altså, fløtegratinerte svinekoteletter er en overdådig, kremet og rik rett, men som fremdeles har rom for smaksmessige nyanser og variasjon hvis du ønsker det. Hvis du slår deg løs og prøver noen av disse variantene, kan du oppdage enda flere måter å elske denne norske favoritten på.