Ingredienser:

16 dl hvetemel
6 1/2 dl vann
1 ss salt
1/2 pakke gjær
1/2 dl olivenolje + litt ekstra
1 ss tørkede urter, f.eks rosmarin eller timian
noen kvaster friske urter
1 ss grovt salt eller f.eks. maldonsalt

Tilberedning:

Slik lager du focaccia.
Bland mel, olje, kaldt vann og gjær i kjøkkensmaskinen, og elt deigen i 10-15 minutter. Ha i 1 ss salt og arbeid deigen i noen minutter til. La den heve
under et klede i 45 minutter.

Legg bakepapir i en langpanne og smør det med litt olivenolje. Kjevle deigen til en tykk leiv og legg den på bakepapiret. Pensle oversiden med olivenolje og strø på krydder. La deigen heve under klede igjen i 45 minutter. Sett ovnen på 250 grader.

Strø på saltet (og litt mer olje) og sett focacciaen i ovnen. Senk temperaturen til 225 grader.
Stek brødet i 20 minutter. La gjestene skjære sine egne stykker.