Ingredienser
50 gr gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
1 1/2 dl olivenolje Extra virgin ( 1 dl i røra, 1/2 dl oppå brødet før steking)
Ca 18 dl hvetemel
50 gr grønne oliven
3 ts havsalt
Tilberedning
Gjær, vann, salt, olje (bare 1 dl) og hvetemel blandes sammen til en røre. Dette helles i en smurt (evt bakepapir) langpanne. Hell resten av oljen over så olivenen og saltet kan feste seg. Kutt opp olivenen i skiver el biter og strø over. Strø så over havsaltet.
175 grader i ca 45 min.
Helt enig, … hardt , rått og ikke til å spise 🙁
Drit oppskrift, ble steinhardt og hevet ikke en mm !! bedre egnet som frisbee enn mat.
Hva med heving?! Prøvde nettopp ut denne oppskriften, og brødet veier minst 5 kg og er helt rått i midten, selv etter mye lenger steketid enn hva som står i oppskriften. Dårligste focacciabrødet jeg noen gang har smakt!!