Ingredienser
12 østers 1 sitron 2 reddiker Noen blader koriander
Tilberedning
Åpne østersen og kjenn at den dufter friskt. Finstrimle reddiken. Skrell sitronen, del i båter og dra av alle hinner. Skjær sitronfiletene i mindre biter og fordel dem i østersskjellene sammen med reddikstrimler og hakket koriander.

Mer om Fransk østers

Østers er en delikatesse over hele verden, og franske østers er spesielt ettertraktet for deres særegne smak og kvalitet. Frankrike er kjent som en av verdens fremste produsenter av østers, takket være landets lange kystlinje og en hel rekke østersfarmer som produserer forskjellige varianter.

En spesiell type fransk østers er «Fine de Claire». Denne varianten blir nøye dyrket i de klare farvannene i Charente-Maritime regionen vest i Frankrike. Fine de Claire er spesielt kjent for sin delikate og søte smak, og er en favoritt blant mange kjennere. Østersene blir plassert i saltvannsbasseng kalt «Claire» i minst en måned før de høstes, derav navnet. Her får østersen sin unike smak og tekstur.

En annen type fransk østers er «Speciales de Claire». Denne varianten er senere moden og har et høyere kjøttinnhold enn Fine de Claire. Den er også kjent for sin litt saltede og nøtteaktige smak. Speciales de Claire østers behandles på samme måte som Fine de Claire, men de plasseres i bassengene i en lengre periode, som kan være opptil flere måneder. Dette gjør at de utvikler et sterkere og mer karakteristisk smak.

En tredje variant av fransk østers er «Pied de Cheval», som direkte oversatt betyr «hestefot». Denne type østers er den største av de franske østersene, med en diameter på opptil 15 centimeter. Pied de Cheval østers er kjent for sin sterke, salte smak og sin faste konsistens. Disse østersene finnes mest langs Normandie-kysten og er spesielt ettertraktet på grunn av sin størrelse og smak.

Franske østers er en stor del av fransk matkultur, og de blir ofte servert rå med sitron, eddik og sjalottløk. De finnes også i en rekke tradisjonelle franske retter, som bouillabaisse og coquilles Saint-Jacques. Selv om hver region i Frankrike har sin egen unike måte å tilberede og servere østers på, er det en fellesnevner blant alle – det nøye utvalget av de beste østersene, behandlet med så mye kjærlighet og respekt for produktet selv.

Samlet sett er fransk østers mye mer enn bare en delikatesse. De er et vitnesbyrd om det unike maritime miljøet i Frankrike, den stolte kulturarven og tradisjonen i landet, og en unik smaksopplevelse man ikke finner andre steder. Om du noensinne får sjansen, ikke nøl med å smake på en av disse fantastiske franske østersvariantene. Det er definitivt en opplevelse verdt å ha.