100 g røkt sideflesk
2-3 løk
2 gulrøtter
1 kg høyrygg av okse
1 ts timian
1 flaske rødvin
5 dl oksefond eller buljong
2 dl skylte puylinser
2 tomater
100 g sukkererter
1 ss honning
1 ss rødvinseddik
salt, pepper
Strimle flesket. Skrell og grovhakk løken. Skrell og del opp den ene gulroten. Brun alt i en stor leirgryte. Skjær kjøttet i grove terninger og legg i gryten sammen med timian, hell på vin og fond/buljong. La alt putre under lokk på svak varme ca 1 time. Skum med en hullsleiv.
Legg i linsene og den andre oppdelte gulroten, kok videre på svak varme ca 20 minutter. Skjær tomatene i terninger og sukkerertene i biter og la det putre med de siste minuttene.
Smak til gryten en siste gang med honning og eddik, salt og pepper.