Ingredienser
8 egg 8 ss vann 300 gram revet ost 325 gram skinke Krydder etter ønske
Tilberedning
Bland egg og vann i en bolle. Bland inn salt og pepper, samt annet ønsket krydder, f.eks: Oregano, Hvitløkspulver, Paprikapulver, Gressløk, Rosmarin og Timian. Bland til slutt inn den revne osten og skinken skåret opp i terninger, og del røren i to like deler. Stek hvor del i en panne på middels varme til omeletten er gylden på toppen. Hvis den er for tykk kan man skrape i bunnen under stekning for å få litt omskiftning av røren slik at alt stekes jevnt uten at den blir svidd. Serveres med brød og frisk salat.

Mer om Fransk Krydderomelett

Når det kommer til matlagning, er det lite som slår den franske krydderomeletten når det gjelder smak, enkelhet og allsidighet. Denne retten er en flott måte å kombinere din favoritt-blanding av grønnsaker, ost og/eller kjøtt. Men en autentisk fransk krydderomelett skiller seg fra andre omeletter gjennom noen få utmerkede funksjoner.

Først og fremst er basisen for en god fransk omelett eggene. Franskmennene foretrekker å bruke ferske egg, som de visper sammen med litt salt og pepper. En annen særegenhet ved den franske metoden er å tilsette krydder under visping av eggene. Så i stedet for bare å tilsette urter eller krydder som dekning, integreres de i selve eggemassen for å gi en dypere og mer balansert smak.

Når det gjelder selve krydderne, er det ingen fast regel om hvilke du bør bruke. Men noen klassiske valg inkluderer fersk fransk estragon, persille, rosmarin og timian. Inntil det siste tiåret pleide det også å være vanlig å tilsette Fin Herbes – en kombinasjon av persille, chervil, estragon og gressløk – men dette er etterhvert blitt mindre populært. Hver kokk har sin egen spesielle vri.

Tilbereding av den franske krydderomeletten skjer over lav til middels varme for å unngå at den blir for brun og tørr. Prosessen begynner ved at krydder, smør og eventuelle ekstra ingredienser stekes lett før eggemassen helles over. Når eggene begynner å stivne, røres det forsiktig i massen. Hele dette stadiet må skje sakte for å gi omeletten den ønskede luftige, men litt rennende konsistensen.

Toppingen eller fyllstoffet er en annen måte å tilpasse det franske omeletten. Mens noen foretrekker den enkle varianten uten noe ekstra, kan noen skiver brie eller blåmuggost, sammen med litt urter eller grønnsaker, gi en fantastisk dybde av smak til retten. Noen vil kanskje også legge til noen skiver røkt laks eller skinke for ekstra protein.

En riktig tilberedt fransk krydderomelett kan være en balansert måltid i seg selv, men det er også et flott akkompagnement til en rekke andre retter. Par det med en frisk salat og et glass hvitvin for en lett lunsj, eller server den som en elegant frokost med et side av ristet brød. Uansett hvordan du velger å spise den, vil en fransk krydderomelett alltid være et bra valg.