Ingredienser
1 frossenpizza 1 tomat 1 løk 300 gram revet ost 325 gram skinketerninger eller stekt kjøttdeig Tomatsaus Diverse krydder
Tilberedning
Ta av eventuelt garnityr som ananas eller pepperoni fra frossenpizzaen. Stek pizzaen i 5 minutter på 225 grader og ta den ut av ovnen. Legg til all ønsket garnityr (f.eks. krydret kjøttsaus passer svært bra på enkelte pizzaer), samt den opprinnelige garnityren. Stek deretter pizzaen til den er ferdig og server etter litt nedkjøling. Forstekingen er nødvendig for å unngå at bunnen blir vassen dersom man skal ha mye saus eller tomater på, eller hvis det er en svært fet pizza (som Big1 Classic).

Mer om Frossen pizza variant

Her kommer noe nyttig informasjon om variasjoner av frossen pizza. Det er kjent at folk flest har sine favoritter innen frossen pizza. Noen foretrekker klassiske varianter, som pepperoni eller margherita, mens andre foretrekker mer eksotiske varianter som tikka masala eller kylling og sopp. Gjennom årene har utvalget av pizzaer innenfor denne kategorien bare vokst, og det er gode nyheter for pizzaelskere.

Blant de mest populære variantene finner vi pizzaer med inspirasjon fra ulike matkulturer rundt om i verden. For eksempel er pizzaer med tacoinspirerte pålegg som biff, nachos, salsa og rømme en sterk trend på frossenpizza-markedet. Derimot finner vi også pizzaer som trekker tråder mot det asiatiske kjøkkenet, med ingredienser som søt chilisaus, koriander og peanøtter.

Selv om mange liker å holde seg til kjente favoritter, blir stadig flere forbrukere mer eventyrlystne i sin matlaging. Frossenpizzaer er et godt eksempel på dette. I dag finnes det flere veganske og vegetariske alternativer på markedet. Disse inkluderer varianter med fake kjøtt, eller andre spennende og nyskapende påleggskombinasjoner som trøffel og sopp, eller spinat og fetaost.

En annen trend i pizza-verdenen er pizzaer med forskjellige bunntyper. Tradisjonelt har det vært tynne, sprø bunnvarianter som har dominert markedet. Men i dag ser vi flere og flere alternativer, som grove bunner, glutenfri pizza, og til og med bunner laget av blomkål eller brokkoli. Igjen viser dette hvordan produsentene av frossenpizza utvider sitt repertoar for å tilfredsstille kundenes økende etterspørsel etter variasjon.

Dessuten har vi også sett at flere aktører har begynt å produsere luksus frossenpizza. Disse pizzaene er ofte laget med gourmet ingredienser som serranoskinke, bøffelmozzarella, røkede urter og trøfler. Dette åpner for nye muligheter for de som liker å nyte en luksuriøs pizza hjemme i stua, uten å måtte betale restaurantpriser.

Til slutt, skal det sies at frossen pizza har kommet langt siden starten. Fra den første boksen som ble sendt ut i frysedisken, har frossenpizza utviklet seg til å bli et mangfoldig og spennende produkt som passer for de fleste smaksløker. Så neste gang du står der i frysedisk-avdelingen, hvorfor ikke prøve en ny type frossen pizza? Du kan bli positivt overrasket.