Ingredienser

1 kg fåre- eller lammekjøtt
1,5 kg hodekål
1 kg poteter
1 ss smør
3 ss hvetemel
1 ss salt
2 ss hel pepper
4 dl kokende vann

Tilberedning

Vask kjøttet og del det i passe serveringsstykker og del deretter hodekålen i båter og skjær bort midtstilken. Ha smør i bunnen av pannen om kjøttet er magert og legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, med mel, salt og pepper mellom lagene. De feteste kjøttstykkene skal være helt i bunnen, og det skal være kål som øverste lag. Hell det kokende vannet i gryta og la det hele småkoke til kjøttet er mørt. Du bør minst la det koke i 1,5-2 timer, men la gjerne gryta stå i opptil 3-4 timer på svak varme. Rør ikke i fårikålen under kokingen, men drei litt på innholdet så det ikke koker fast. Serveres med kokte poteter, og danderes gjerne med litt finklipppet persille!

* Gode råd: Sausen kan gjøres mer fyldig ved å blande hvetemel i vann og tilsette til slutt, samt å ha i en liten fløteskvett.
* Pepperne kan has i et nett eller en tøypose slik at de kan tas ut før servering.
* Ved bruk av sommerkål eller høstkål må kjøttet forkokes en halvtime, og gryta må ikke stå for lenge, ellers vil kålen gå i oppløsning.
* Fårikålen er kjent for å smake best når man varmer den opp igjen andre og tredje dagen, og da kan gjerne de kokte potetene også has i gryta.