Ingredienser:
3-4 plater frossen butterdeig avhengig av formen
En pakke raclette i skiver (eller annen ost som egner seg for steking, f.eks. port salut)
En stor squash
4-5 store tomater
Basilikum, helst fersk
Tilberedning:
Skjær squashen i skiver, strø salt på og legg skivene i en dyp tallerken med en annen dyp tallerken oppå. Sett noe litt tungt oppå så det blir et press. Etter en stund skiller squashen ut endel av vannet som du heller ut. Dette hindrer at paien blir vassen.
Tin butterdeigen, legg platene oppå hverandre og kjevle ut i en mellomstor langpanne så det også går litt oppover kantene. Du kan gjerne ha bakepapir i bunnen.
Prikk bunnen og forstek skallet ca. 10 min.
Så legger du skivene med ost tett i tett over bunnen, og deretter legger du tomatskiver og squash i taksteinsform over hele paien. Basilikumblader til slutt. Du kan også bruke tørket basilikum hvis du ikke har frisk.
Stekes ved 200 gradertil deigen er gylden og sprø i kantene og tomatene og squashen er møre.
Det er deilig med foccacia eller baguetter til denne paien.