* 250 g mørk sjokolade, gjerne Valrhona eller Freias 70%
* 225 g (usaltet) smør, jeg pleier å bruke «vanlig» smør og det har gått helt fint til nå
* 90 g sukker
* 2 ss likør el.l., jeg pleier å bruke Lakka
* 5 egg
* 1 ss hvetemel
* melis til pynt
* kremfløte til servering
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Gjør klar en kakeform ved å dekke bunnen med bakepapir før du spenner fast kanten, og kle inn hele forma i aluminiumsfolie, slik at den blir vanntett. Smør kantene i forma med litt smør.
3. Smelt sjokolade, smør og sukker i en kasserolle på laveste varme. Rør om av og til, til alt er smeltet.
4. Pisk eggene lett i ett minutt, og pisk så inn hvetemelet.
5. Rør inn sjokolade-smør-sukker blandingen til en jevn røre.
6. Hell røra i formen og stek i vannbad i ca 30 minutter. Kaka kan godt være litt sprukken på toppen, men det er bare en fordel om den ikke er helt «størknet». Ikke bli bekymret for at den ikke har hevet seg, det er ikke meningen!
7. Ta kaka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien og kanten på forma. La den stå og avkjøle seg litt.
8. Velv den over på et fat (slik at bunnen kommer opp) og fjern form-bunnen og bakepapiret. La den avkjøle seg helt.
9. Klipp til 2 cm brede strimler av feks matpapir og legg dette på kryss og tvers på kaka (gjerne ikke alt for systematisk).
10. Dryss melis over (feks gjennom en te-sil), og fjern papir-strimlene forsiktig, slik at det blir igjen et mønster av hvite melis-ruter.
11. Server gjerne med pisket krem til.