Ingredienser

En fiskesuppe som lages med forskjellige sorter fisk, får en fyldig smak. For å få god kraft bruker vi hode, skinn og bein.
KRAFT
1 kg blandet fisk (f.eks. hyse, breiflabb, kveite, småsei, flyndre)
1 1/2 liter vann
selleriblader, purregrønt, persillestilker
1/2 lite laurbærblad
1 ts salt
SUPPE
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 skive sellerirot, i terninger
1 gulrot, i terninger
2 ss olivenolje
1/2 paprika, i strimler
1 kryddermål karri
2 dl hermetiske tomater, hakkede
1,2 liter fiskekraft
fiskefilet
reker, blåskjell osv.
persille, dill

Tilberedning

Fileter fisken og legg den til side.

Kraft: Fjern gjellene i hodet. Vask bein, hode og avskjær og ha det i en kjele. Tilsett vann, grønt, laurbærblad og salt. Kok opp, skum av, og la det trekke i 20 minutter under lokk. Sil kraften.

Suppe: La løk, hvitløk, selleri og gulrot surre i olje i en kjele på svak varme i 10 minutter. Tilsett paprika og karri og la det få surre litt. Tilsett hakkede tomater og fiskekraft. Gi det et oppkok. Skjær fiskefileten i 2 cm tykke stykker og tilsett i suppen. La suppen stå og trekke like under kokepunktet i 10 minutter eller til fisken er ferdig. Dersom du bruker fast fisk, som breiflabb, steinbit eller kveite, må disse legges i suppen 10 minutter før de lettkokte. Smak til med salt. Tilsett reker og blåskjell like før servering. Dryss persille og dill over. Server suppen med loff til. Rømme kan serveres i en skål for seg.

Fiskesuppe på fransk manèr serveres ofte med ristet loff som legges i tallerkenen før suppen helles over. Revet sveitserost kan serveres til. Rouille (hvitløkmos) serveres i skål, slik at alle kan forsyne seg etter smak og behag.