200 g grønne linser
1 stor hakket løk eller purre
1-2 ss olje
2-3 ts mildt paprikapulver
1 liter vann + 1-2 buljongterninger
2-3 poteter i terninger
1 boks hele tomater (400 g)
1 laurbærblad
1-2 hvitløksfedd
1/2 ts salt
1/2 ss honning
1-2 ss vineddik eller presset sitron
hakket persille
Legg helst linsene i bløt over natten eller minst 3-4 timer.
Fres løken myk i oljen i en stor kjele. Ikke bruk for sterk varme – løken skal ikke brunes, men bare bli myk. Dryss på paprikapulver og rør om.
Hell på vann og kraften fra tomatene, men ta vare på tomatene. Tilsett de bløtlagte, avrente linsene, krydder og buljongterning – vent med saltet. Bland i de skrelte potetene i terninger. La alt koke under lokk i ca 30 minutter. Salt mot slutten.
Ha til slutt i tomatene, som deles i store biter, og smak til med honning og vineddik eller sitron. Gjerne også presset hvitløk. Kanskje trengs det litt mer salt eller annet krydder. Dryss på rikelig med finhakket persille før suppen settes på bordet.