1 ss smør
1 ss olivenolje
1 stor løk
safran
½ fennikel
1 boks flådde tomater
1 hvitløksfedd
timian, basilikum
salt, pepper
400 g frossen torsk
200 g rensede reker
6-7 dl fiskebuljong
1-2 dl tørr hvitvin ( kan utelates )
Tin fisken. Hakk og fres løken gyllen i olje, smør og safran, og ha i hakket fennikel. Tilsett fiskebuljong og flådde tomater. La blandingen småputre i 10 minutter, press i hvitløksfeddet og hell i vinen eller tilsvarende mengde buljong.
Smak til med timian og basilikum. Ha salt og pepper på de tinede torskebitene og legg dem i gryten. La suppen småkoke forsiktig i noen minutter til fisken er ferdig, og legg i rekene som bare skal varmes. Server med tykke skiver landbrød eller baguette og hvitvin. Suppen er deilig varmende på en kald vinterdag.