Ingredienser
1/4 l vann 50 g smør, 1 en klype salt, 200 g mel, 4 egg, 150 g revet emmentaler, 1 l olje til å fritere i 50 g mandelskiver
Tilberedning
Kok opp vann, salt og smør i ei gryte. Ta vekk fra platen og hell melet i. Røres glatt, og settes tilbake på platen. Rør ved lav varme til det danner seg en klump. Ta gryta fra platen igjen. Rør inn et egg. La det avkjøle litt før du rører inn de andre eggene og osten til slutt. Oljen varmes opp til 180 grader. Lag små baller av deigen, rull dem i mandlene, trykk mandlene litt fast og friter ballene i ca. fire minutter.

Mer om emnet: Friterte osteboller

«Friterte osteboller er en populær rett både blant barn og voksne. Rundt om i verden finnes utallige varianter, prinsippet er likt, men ingrediensene varierer ofte ut ifra hva som er tilgjengelig lokalt. I Norge tilberedes de oftest med brunost eller Jarlsberg, og de er fast inventar på tapasbordet og til fredagskos. Husk at valg av ost er avgjørende for smaken.

Å lage friterte osteboller er enkelt og du trenger bare noen få ingredienser. Ost, mel, egg og brødsmuler er det du oftest finner i en grunnoppskrift. Noen foretrekker å krydre dem litt ekstra med for eksempel hvitløk, urter eller chili. Når du skal lage osteboller er det viktig å steke på medium varme, for høy varme vil føre til at de brenner seg på utsiden før de rekker å bli gjennomkokte.

Et annet tips for å lage de beste friterte ostebollene er å la deigen hvile litt før du begynner å forme bollene. Dette gjør at ingrediensene får satt seg og smakene blander seg godt sammen. Etter hviletiden kan ostebollene dyppes i egg og så i brødsmulene før de stekes i olje.

Friterte osteboller kan serveres med mange forskjellige dipp-sauser. En frisk og syrlig aioli passer ypperlig, mens de som liker det hot kanskje vil foretrekke en sterk salsa. Det finnes ingen fasit, og det er her muligheten til å eksperimentere ligger.

Oppsummeringsvis kan man si at friterte osteboller er en allsidig og smakfull rett som kan tilpasses enhver smak. Med litt trening og kreativitet kan du imponere både familie og venner med ditt eget unike preg på denne klassiske retten.».