Ingredienser:
Grønnsaker til suppen :
4 stk biff tomater
1 stk løk
2 stk fennikel
10 stk amandine poteter

Kutt et kryss på toppen av tomatene. Dypp dem i kokende vann til skallet løsner. Tas ut og has i isvann. Ta bort skallet.

Kuttes i fire ta ut innmaten, spar dette til suppen. Kutt så tomatene i små terninger. Løken og fennikelen kuttes også i små terninger og kokes helt møre.

Potetene skreller du og kuttes i fire, slik at de ser ut som «båter». Kok de ferdige i suppe kraften.

Du trenger til suppen :

2,5 kg sjøkreps skall
2 kg blåskjell
2 kg hjerteskjell (kan droppes)
2 l fiskekraft (fås kjøpt ferdig hos feks fiskebutikker)
1 stk fennikel
1 stk purreløk
1 stk stor løk
2 stk gulrot
1/2 stk sellerirot (liten)
1 stk hvitløk (delt i 2 )
en liten bunt fersk timian
7 stk bifftomater (mixet fint i blender)

Damp skjellene med 2 fedd hakket hvitløk og en stk. fin snittet banan sjalottløk(eller 4 stk. vanlige) og 3 dl hvirvin til de har åpnet seg helt.

Sil kraften av skjellene.

Fremgangsmåte:
Ha klart en glo varm kjele som du dekker bunnen med solsikkeolje. Ha i sjøkreps skallene og knus de med en tresleiv og stek de godt så de er helt røde.

Ha så i de grov kuttede grønnsakene (fennikel, løk, gulrot, sellerirot, purre, hvitløk ,timian og tomatene.)
Tilsett fiskekraften, blåskjell kraften og evt. hjerteskjellkraften.Det skal dekke helt. Du kan evt. ha i den restrerende vesken i form av vann.

La suppen koke i ca. 3 timer. Siles. Kok den ned til nesten (!) halvparten, til du har fått ønskelig smak.

Så rører du inn 1-2 dl aioli og ca. 100 gr usaltet kaldt smør, og la det koke litt til du ser at den begynner og tykne.