Ingredienser
1 glass tørket frukt 1/4 glass sukker 1/2 glass vann 1 glass hvetemel 1 ss. olje 1/2 ts. bakepulver 1 ss. soyamel 1 ss. hvetekim
Tilberedning
Kok frukten, sukkeret og vannet i en kjele i 4-5 minutter. Tilsett melet, oljen, bakepulveret, soyamel, og hvetekim. Bland ingrediensene godt sammen, og stek fruktkaken ved middels varme i tre kvarter.

Mer om emnet: Fruktkake

Fruktkake er en tradisjonell type kake som kommer i mange varianter verden over. Ikke bare er det et populært valg for ulike festivaler og feiringer, men det er også en type dessert som er rik på ernæring på grunn av innholdet av tørket frukt og nøtter. Selv om det generelt er kjent som en jul eller bryllupskake i mange deler av verden, blir det også verdsatt i mange kulturer for sin unike blanding av smaker og teksturer.

Det er mange varianter av fruktkake, hver med sin egen unike oppskrift. Noen typer er fuktige og rike på alkohol, mens andre er tørre og krydret. Hovedingrediensene inkluderer en blanding av tørket frukt, inkludert datoer, rosiner, aprikoser og kirsebær, samt ulike typer nøtter. Disse fruktene og nøttene blir vanligvis blandet med mel, sukker, egg og krydder for å lage deigen for kaken.

Fruktkaker er laget ved en lengre prosess enn den for vanlige kaker. Først blir frukten og nøttene marinert. Noen ganger skjer dette i flere måneder, ofte i alkohol som rom eller brandy, for å gjøre kaken mer flavorfull. Deretter blir disse ingrediensene blandet med en kakedeig og bakt. Etter baking blir kaken vanligvis dynket i alkohol flere ganger i løpet av de neste månedene. Dette gir en rik og fuktig tekstur som er unik for fruktkaker.

Det er interessant at selv om fruktkake er populær i mange deler av verden, er det mange kulturspesifikke varianter og tradisjoner rundt denne kaken. For eksempel er fruktkake en viktig del av julen i Storbritannia, der det ofte blir servert med ost. I Tyskland serveres en frukt- og nøttekake kalt stollen i juleperioden som et av de mest kjente tradisjonelle bakverkene. I Karibia er det en tradisjon å dynke fruktkake i lokal rom og la den sitte i flere uker før servering.

Uansett variasjonen, er det en universell enighet om at riktig forberedelse og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket fruktkake. Denne kaken krever tid og kjærlighet, både i forberedelsesfasen og i serveringsfasen. Enten du har den til dessert, til en spesiell feiring, eller bare fordi, er det ingen tvil om at en velsmakende fruktkake kan gi en spesiell notat av glede og tilfredshet på ethvert bord.