Ingredienser
1 dl. soyamel 1 dl. vann 2 ss. carobpulver 1 dl. mandler, finmalt 5 frosne, modne bananer 1-2 ts. vaniljesukker
Tilberedning
Dadler og vann kokes sammen og moses til grøt med en gaffel. Rør i carobpulveret og malte mandler. La blandingen avkjøles. Kjør de frosne bananene på hurtigmikser. Bland alt sammen og server umiddelbart.

Mer om emnet: Vegan bananis

Vegan bananis er en deilig dessertalternativ, spesielt egnet for de som følger et plantebasert kosthold. Laget kun med naturlige ingredienser, denne bananisen er fri for både meieriprodukter og egg, men likevel super kremete og smakfull. Å lage en deilig vegan bananis er lettere enn du kanskje tror. Det krever grunnleggende ingredienser, inkludert modne bananer, og man kan legge til tilleggsingredienser etter smak.

Et av de bemerkelsesverdige trekkene ved vegan bananis er at den krever ingen kunstige søtstoffer. De modne bananene gir all nødvendig sødme, noe som gjør dette til et sunnere alternativ til tradisjonell iskrem. Hovedelementet i bananisen er frosne bananer. Når frosne bananer blander seg, brytes de ned til en overraskende kremet konsistens som emulerer meieribasert is.

For å lage vegan bananis, kan man blande frosne modne bananer i en matprosessor eller blender, til blandingen blir jevn og kremaktig. Hvis man vil, kan man tilsette andre ingredienser for å endre smaken, slik som jordbærbiter, kakaopulver, peanøttsmør eller vaniljeekstrakt. Dette kan også bidra til å lage ulike variasjoner av vegan bananis, slik at du kan nyte forskjellige smaker hver gang.

Noen ganger kan bananisen bli litt vanskelig å blande, og i slike tilfeller kan man tilsette en liten mengde ikke-meieribasert melk, som mandel-, soya- eller havremelk, for å hjelpe til med blandingen. Det er også viktig at bananene er modne før du fryser dem, da jo mer modne bananene er, jo søtere blir isen.

I tillegg til å være en fantastisk dessert, kan vegan bananis også være en flott snacks for barn. Dens glatte, kremete tekstur og naturlige sødme gjør den tiltalende for den yngre demografien. Og det beste er, siden den er laget av sunne ingredienser, kan barna nyte den uten at foreldrene trenger å bekymre seg for overdreven sukkerinntak.

Til slutt, for å lage en perfekt vegan bananis, trenger du tålmodighet. Isen må fryses i noen timer, eller best over natten, for å få den konsistensen vi forbinder med is. Men ventetiden er definitivt verdt det, og det endelige produktet er en deilig, kremet og sunn vegan is som alle kan nyte.