Ingredienser:
br> Paiskall:
125 g smør
3 1/2 dl hvetemel
1 ss honning, lynghonning eller akasiehonning
Fyll:
3 epler
3 store plommer
3 ss honning
2 ss potetmel
Honningtosca:
75 g smør
75 g ristede mandelflak
6 ss honning
1 1/2 ss hvetemel
Fremgangsmåte:
br> Paiskallet: Ha mel i en kjøkkenmaskin. Hakk kaldt smør i terninger og legg oppi. Hell i honning. Kjør raskt til én klump.
Trykk ut deigen i bunn og veggen av en paiform. Sett formen i kjøleskapet en halvtime.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell epler og fjern kjernehuset. Del i tynne båter. Fjerne kjernene i plommene og del i mindre biter.
Ha frukten i en kasserolle og varm på middels varme cirka 5 minutter. Rør i honning og potetmel og sett til side.
Rist mandelflak gyllent og sprøtt i tørr panne på komfyren eller på bakepapir i stekeovnen.
Smelt smøret sammen med mandelflak og honning i en annen kasserolle. Sikt i mel og bland godt. Sett til side.
Forstek paiskallet midt i ovnen cirka 10 minutter, til det begynner å ta farge. Ta ut formen og fyll i fruktblandingen.
Fordel toscafyllet oppå.
Stek nederst i ovnen cirka 15 minutter til oversiden er blitt gyllen.
Servér lunken med vaniljeis eller vispet krem, gjerne tilsmakt med litt lemon curd.