Ingredienser

• 1 ½ kg svinekam med svor
• 12 stk. tørket aprikos
• ½ pt. frisk mynte
• 1 ½ ts salt
• 1 ts pepper
• 2 beg. cherrytomat
• 2 ss olivenolje
• ca. 15 stk. sjalottløk
• ca. 3 dl grovt havsalt

Tilberedning

Skjær svoren i tynne striper på tvers.

Bruk tresleiv/rørespade som er dyppet i kaldt vann og lag et hull langsetter midt i kjøttstykket. (Du må bruke litt makt, og kjenne etter at hullet går tvers igjennom).

Stikk inn aprikoser og mynteblader. Press inn så mye du klarer.

Gni steken med salt og pepper og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Hell på 2 dl kokende vann og dekk med aluminiumsfolie. Damp den på 230 ºC i 45 minutter, ta av folien og slå ned varmen til 175 ºC og stek i ca. 1 time, til steketermometeret viser 72 ºC. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillen, kun 1-2 minutter til svoren «blåser» seg opp. Pass godt på!

Ha tomatene i en liten, ildfast form. Hell på olivenolje, litt salt og pepper. Stek dem 10-15 minutter, siste del av steketiden sammen med svinekammen.

Skjær rotfestet av løkene og sett dem i en ildfast form som er dekket med grovt salt i bunnen. Stek i 30-40 minutter sammen med det andre i ovnen, siste del av steketiden. De skal være myke og lette å klemme ut når de er ferdige.

Server gjerne med potetmos og en sjysaus. Sjyen fra steken kan jevnes med 1 ts maisennamel.