60 g mel
½ ts bakepulver
1 dl melk
1 ss vann
1 egg
30 g smeltet smør
2 vårløk
1 rå potet 60-100 g
Tabasco
Salt og hvit pepper
Cremè fraiche
Lodderogn
Rødløk
Kjørvel
Sitron
Riv poteten og la den renne av litt i en sil. Bland mel og bakepulver, rør i melken litt om gangen, sammen med vann og egg. Rør inn det smeltede smøret. Hakk vårløken fint, og bland inn. La røren stå i 20 minutter. Bland inn revet potet, smak til med salt, nykvernet hvit pepper og noen dråper tabasco. Er røren for tykk, spe med 1-2 ss melk. Stek i vaffeljern til gyldenbrune og sprø. Server straks.
Legg opp med 1 skje cremè fraiche på hvert vaffelhjerte, topp med 1 skje lodderogn, dryss over finhakket rødløk og pynt med frisk kjørvel. Sitron hører med.