20 rå scampi
1-2 ss smør
1 sjalottløk
½ rød paprika
½ gul paprika
½ grønn paprika
Noen friske champignoner
½ terning fiskebuljong
¼ dl cognac
1 ss tomatpurè
2 dl fløte
1 tomat
½ bunt persille
1 ss tørr sherry eller vermouth
Cayennepepper
Salt/pepper
1 ss kaldt smør
Tilbehør
Kokt ris
8 grønne asparges.
1 plate butterdeig
Revet ost
Skrell scampi. Skold og flå tomaten og skjær kjøttet i terninger. Hakk persille og løk. Skjær soppen i skiver, og paprika i små terninger. Varm smøret i en sautèpanne. Surr løk og paprika et par minutter uten at det tar farge. Smuldre i buljongterningen. Øk varmen og ha i scampi, stek noen sekunder. Hell over cognac og flambèr. Slukk evt. flammene med et lokk. Tilsett sopp og tomatpurè. Vend inn tomatkjøtt og persille, rør fløten i retten og kok opp. Husk at scampi blir seige om de koker for lenge. Smak til med sherry, cayennepepper, salt og pepper. Rør til sist inn 1 ss kaldt smør.
Skrell det nederste av stilken på aspargesen og kok noen minutter i saltet vann. Kok ris.
La butterdeigen tine 20 minutter. Trykk ut hjerter med pepperkakeformer, pensle med sammenpisket egg eller litt melk og dryss over revet ost. Stek på 200 grader i 15 minutter.