2 ½ dl hvetemel
½ ts salt
6 dl melk
3 egg
Fyll:
1 ss smør eller margarin
1 stor løk hakket
1 hel fersk chilipepper hakket
400 gr kjøttdeig
1 dl crème fraîche
200 gr knuste tomater (halv boks)
½ dl hot chilisaus
½ terning eller teskje kjøttbuljong
½ – 1 ts salt
½ ts pepper
½ dl revet parmesanost
Bland mel og salt i en bolle. Bland i halvparten av melken og visp røren jevn.
Pisk egg og resten av melken ut i røren.
Fyll:
Smelt smøret (margarinen) i en stekepanne og fres løken i noen minutter.
Bland i hakket chilipepper og kjøttdeig og brun til den har fått farge.
Tilsett crème fraîche, tomater, chilisaus, smuldret buljongterning eller pulver, salt og pepper. La alt småkoke i 5 minutter og smak til.
Varm opp en liten stekepanne med litt smør (margarin). Stek tynne pannekaker, men stek den bare på den ene siden.
Legg pannekakene på bakepapir. Fordel kjøttdeig fyllet på pannekakene. Rull dem sammen og legg dem på et smurt, ildfast fat.
Strø over osten og gratiner pannekakene ved 225-250 grader i 10-15 minutter.
Server dem til lunch eller som kveldsrett med en sprø salat til.