Fylte kaker

Ingredienser

Mandelkake med jordbær
Bunn:
4 eggehviter
200 gr sukker
250 gr mandler

Krem:
4 eggeplommer
2 dl fløte
1 ss maisenna
1 1/2 dl sukker
25 gr smør

Garnering:
1 dl ristede mandelspon
1 1/2 dl kremfløte
1 kurv jordbær

Tilberedning

Grovmal mandlene. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til blank marengs. Bland mandlene forsiktig inn.
Bre røren ut i en smurt springform, 24 cm i diameter, og stek bunnen ved 175 gr i ca 45 minutter. Avkjøl på rist.

Bland eggeplommer, fløte, maisenna, sukker og smør i en kjele. Varm massen opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl den og bre den over den kalde bunnen, strø på ristede mandelspon og garner med krem og jordbær.

Legg igjen en kommentar