1 ltr H-melk
1 pk gjær
3 ss sukker
2 hg meierismør
Ca. 1 ¾ kg hvetemel (prøv deg fram – deigen skal være som bolledeig)
Varm melken til 80º C. Smelt smøret oppi melken – kjøl det til ca 38º C. Smuldre gjæren i bakebollen og ha sukkeret oppi. Slå melken/smøret oppi og rør det sammen. Ha i mel og kna til en passe deig. Del deigen i passe lefse-emner (32 stk).
Legg dem på melet brett og legg et klede over.
Stek dem med en gang! Litt sterk varme. Lefsene legges på et tykt klede – legg gjerne en bakerist over for å holde dem flate.
Krem til lefse
½ kg meierismør
2 kopper melis
3 dl fløte / rømme / seterrømme
Lag smørkrem. Pisk fløten, rør forsiktig inn rømmen og bland det med smørkremen.
Skiller det seg? Sett bollen et øyeblikk i varmt vann og rør kraftig.
Opskriften nemer ikke vormange Kilo potet skal var med denne opskriften.
Unskjil min stavning. Yet reker fra Kanada. Jeg elsker Lefse.