Ingredienser
16 Pimientos del piquillo (enteros –hele- i boks) 750 g østersopp (setas de cardo), hakket 50 g løk 2 hvitløksfedd 2 dl olivenolje 2 ss mel 3 dl melk Mel og egg til panering Saus 100 g løk 50 g gulrot, finhakket 50 g purre, finhakket 3 pimientos del piquillo, hakkede 2 dl ferdig tomatsaus (tomate frito) 2 dl olivenolje Salt 4 dl grønnsaksbuljong
Tilberedning
Løk og hvitløk stekes varsomt til løken er blank, og tilsetter soppen. Når den er ferdig, tilsettes melet, og vi lar det steke litt mens vi heller melken litt etter litt, slik at vi får en slags béchamel (hvitsaus). Paprikaene fylles, og paneres deretter med mel og egg. Vi legger det til side på en leirgryte eller høykantet stekepanne. Saus: Finhakket løk, purre og gulrot stekes på lav varme. Deretter tilsettes paprikaene, tomatsausen og buljongen,, og lar det putre i 20 minutter. Dette kjøres i mikseren og helles over paprikaene. Kokes i fem minutter.

Mer om Fylte Navarra-paprikaer

Navarra-paprikaer, også kjent som «Pimientos de Piquillo de Lodosa», er en spesiell delikatesse i det nordlige Spania, spesielt i regionen Navarra. Dette er celleformede røde paprikaer kjent for sin søte og litt røkte smak. Når det kommer til matlaging, er de mest kjente for å bli fylt med ulike ingredienser, hvilket skaper en rekke smakfulle retter.

Fylte Navarra-paprikaer, eller «Pimientos Rellenos» på spansk, er en tradisjonell del av det spanske kjøkkenet. Tradisjonelle fyllinger for disse paprikaene inkluderer ofte fisk, skalldyr eller kjøtt, men vegetariske versjoner har også blitt mer og mer populære de siste årene. Ønsket fylling blandes ofte med en tomatsaus eller béchamelsaus, før den fylles inn i paprikaen. Etter fylling blir paprikaene ofte stekt i ovnen eller stuet. De presenteres deretter pent på en tallerken, ofte akkompagnert av en rik sauce.

Å lage fylte Navarra-paprikaer kan være en kunst, spesielt når det kommer til å velge de beste paprikaene. Å være preget av rød farge, celleform og søt smak, er de høstet på sensommeren og tidlig høst. Etter innhøsting blir de røkte og hermetisk forseglet for å bibeholde deres unike egenskaper. Hvis du planlegger å forberede denne retten selv, kan det hende du trenger å besøke et spesialbutikk for å finne Navarra-paprika av høy kvalitet, ettersom de kanskje ikke er tilgjengelige i din typiske dagligvarebutikk.

En av nøklene til å lage utmerket fylte Navarra-paprikaer, ligger i forberedelsene. For å sikre at paprikaene beholder sin delikate tekstur og unike smak, må de forberedes forsiktig. Dette innebærer vanligvis blanchering av paprikaene i kokende vann i noen minutter, etterfulgt av fjerning av frøene og stilken, før de fylles med ønsket fylling.

Til tross for deres delikatesse, er fylte Navarra-paprikaer også næringsrike. De er rike på vitamin C og andre viktige næringsstoffer, inkludert vitamin A, E og B6, samt fiber. De har også en høy innhold av antioksidanter. Den rike næringsprofilen gjør dem til en utmerket mat for de som ønsker å inkorporere mer plantebasert mat i kostholdet sitt.

Fylte Navarra-paprikaer er ikke bare en delikatesse for smaksløkene, men også et nydelig syn for øynene. Dette retter er fargerikt, nærende og smakfullt på en måte som skiller den ut som en signaturret i det spanske kjøkkenet. Det er ingen tvil om at denne retten vil fortsette å erobre hjerter (og magene!) til matelskere verden over.