Ingredienser

1/2 kg kikerter (legges i bløt natten før)
1/2 kg bacalao (legges i bløt natten før)
1/2 kg renset spinat eller
1 stor, moden tomat, delt i 2, litt knust safran (5-6 strå)
1 liten, grønn paprika, delt i 2, 1 teskje paprika
1 løk, delt i 4 båter, 2 ss olivenolje
1 ristet/ovnsstekt hel hvitløkshode, 2-3 nelliker
1 laurbærblad, litt persille

Tilberedning

Vask kikertene i kaldt vann og hell dem i en gryte sammen med resten av ingrediensene unntatt spinat og bacalao. Legg på lokk og la det putre i ca. 30 minutter, eller til kikertene er blitt møre. I mellomtiden, kan du rense bacalao for skinn og ben, og lage plukkfisk av den. Tilsett bacalao og spinat, og la det putre i ytterligere 15 minutter.

Server gjerne med ferskt, sprøtt bondebrød. Velg gjerne en vin med karakter, som en hvit Rioja, eller en rød Cariñena.