Ingredienser:
br>spaghetti til fire
300 g karbonadedeig
1 løk
1 båt hvitløk
100 g kokt skinke i strimler
1 gulrot
2 stilker selleri
1 liten aubergine
1 dl vann
1 boks hakkede tomater
1/2 buljongterning
1 ss tomatpure
1/2 ts basilikum
salt og pepper
1/2 blomkålhode
Fremgangsmåte:
br>Skrell og finhakk løk, hvitløk og gulrot. Rens auberginer og stilkselleri og skjær dem små i terninger. Fres skinken i litt olje (1/2 ss ) i stekepanna. Legg dette over i en gryte. Fres grønnsakene i stekepanne til de blir myke og ha dem over i gryten. Brun kjøttdeigen i stekepanna. Ha den også over i gryten. Tilsett vann, knust buljongterning, hakkede tomater, tomatpure og basilikum. La alt putre på svak varme under lokk i ca 20 minutter. Spe med mer vann hvis det er nødvendig. Smak til med salt og pepper. Del blomkålen i små buketter. Kok pastaen som anvist på pakken. Når det gjenstår ca 7 minutter av koketiden legges blomkålbukettene i. Kokes til pastaen er ferdig. Bland den varme kjøttsausen med pasta og blomkål. Strø over med hakket persille.