Is:
ca 5 dl kokosmelk
200 gram melis
saften av 3 sitroner
revet limeskall
3 eggeplommer
3,3 dl lettpisket kremfløte
Saus:
1 moden ananas
vann
sitronsaft
sukker
honning
vanilljestang
stjerneanis
Bland kokosmellk med melis og sitronsaften. Tilsett revet limeskall og bland i 3 eggeplommer og lettpisket kremfløte. Kjør dette i ismaskin til det er ferdig. Opppbevares i fryser til servering.
Saus: Ta halvparten av ananasen og skjær dette opp i mindre biter. Kok dette med vann og sitronsaft med sukker i ca 20 minutter. Kjør dette i en blender eller med en stavmikser til en jevn masse.
Resten av ananasen skjæres i fine biter. Kok opp honning med vaniljestang og stjerneanis og rør i ananasbitene. Gi et oppkok og legg på ildfast fat. Gratineres i noen minutter under grillen i stekeovnen.
Anrett ananas med is på et speil av sausen, med litt ananasssirup fra gratineringen.
Do you like pina colada!!