Ingredienser:

Sukkerbrød: (kan også kjøpes ferdig)
6 egg
2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Pisk stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og rør det forsiktig inn. ha i rundform 24cm som smøres og stek bunnen ved 160 grader i 45 minutter.

Eggekrem: (Kan også kjøpes ferdig)
4 dl melk
1 vaniljestang eller 1/2-1ts vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna

Fremgangsmåte:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med de andre ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Ta av platen om den tykner fortere enn du klarer å røre jevnt, dette for at den ikke skal «sprekke». Settes tilbake på platen for å tykne visere. Avkjøles i kaldt vann.

Gele og frukt på toppen:
2 pk Gele i samme farge
8 dl vann
Diverse frukter (mandarin båter, banan i skiver, druer, [b]NB!!! ikke bruk kiwi…. har dårlig erfaring med det…..)

Kok gele på samme måte som anvist på pakken, men sløyf litt av vannet (bruk 8 dl på to pakker gele). Geleen skal settes til avkjøling/stivning, pass på, den stivner fort når den først begynner å stivne.

Tilberedning:

Du tar en springform på størrelse med sukkerbrødet. Ha i en del av geleen (som har begynt å stivne) slik at det ligger et tynt lag i bunnen av springformen. legg så på frukt i ønsket mønster før du heller på resten av geleen (obs å ha den på forsiktig, lett for at frukten flytter på seg). Så deler jeg kakebunnen i to, legger den ene delen på geleen har på eggekrem og legger på den siste delen av kakebunnen. Setter så kaken til avkjøling i gjen i kjøleskapet så geleen får stivne helt (gjerne over natten. Når kaken skal snues på ønsket fat tar jeg å varner et kjøkkenhåndkle som jeg holder rundt springformen en stund slik at geleen slipper lettere. Legg ønsket fat oppå kaken og snu slik at du kan lette av springformen.

Kaken pyntes gjerne med fløtekrem.