Ingredienser

2 store eller 4 mindre andebryst
salt
pepper
1/4 hode savoykål, finsnittet
1 sjalottløk, hakket
20 g bacon, snittet
1 hvitløksfedd
1 ss smør
1 hode brokkoli
salt
2 ss smør
2 ss sukker
1 dl sherry-eddik
2 dl andekraft eller hønsebuljong
50 g ristete hasselnøtter

Tilberedning

Andebrystet snittes helt fint i tynne striper, omtrent som ribbesvor, krydres med salt og pepper, legges med skinnsiden ned i en varm panne, stek i 5 min, snu og stek i et par min, ta av platen og la hvile i 10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa.

I en kjele kok opp et par dl vann med smør, ha i sjalottløk, kål, bacon og hvitløk, kok til det er mørt, smak til med salt og pepper.

Ha brokkolien i biter i fosskokende lettsaltet vann, kok i 4 minutter, sil av vannet, kjøres i food processor med smøret, smakes til med salt.

Ha sukkeret i en kjele og brun det til karamell, ha på eddik og kraft og kok det inn til det tykner, ha i de ristete nøttene. Dette helles over de stekte andebrystene og brukes som saus.

Anrett anda oppå kålen, brokkolipure ved siden av og sausen over og rundt anda. Serveres med det du ønsker, enten ris, stekte potetbåter eller kanskje nudler.