Ingredienser

4 andebryst
1 ts hakket frisk timian
1 ts hakket frisk rosmarin
2 hvitløkfedd, presset
1 ts havsalt
½ ts grovknuste svarte pepperkorn
olje til pensling
LINSEPURÉ:
350 g puylinser, vasket
1 løk, delt i to
1 gulrot, delt i tre biter
2 laurbærblad
1 timiankvist
2 store hvitløkfedd
1 ¼ liter god hønsekraft
75 g usaltet smør
2 sjalottløk, finhakket
salt
nykvernet pepper
rosmarinkvister til pynt

Tilberedning

Bruk en skarp kniv og skjær vekk overflødig fett og skinn på andebrystene. Skinnet har svært høyt fettinnhold, derfor er det viktig å fjerne det overflødige for å hindre at det skal ta fyr. Skjær fettet i rutemønster. Skjær helt igjennom fettet og inn til kjøttet, men uten å skjære i selve kjøttet. Sett til side.

Bland hakket frisk timian og rosmarin, hvitløk, havsalt og knuste svarte peperkorn i en liten bolle. Gni denne blandingen inn på begge sider av andebrystene. Dekk til og la det stå til marinering i kjøleskapet i minst 2 timer.

Ha linsene i en kjele sammen med løk, gulrot, laurbærblad, timiankvist og hønsekraft. La det koke opp, slå ned varmen og la det småkoke i 15-20 minutter, til linsene er møre. Sil kokekraften fra linsene og ta vare på den. Kast løk, gulrot, laurbærblad, timian og hvitløk.

Smelt 2 ss av smøret i en ren kjele og stek den hakkede sjalottløken i 5-6 minutter, til den er helt mør. Ha i halvparten av de kokte linsene og sett til side. Ha resten av linsene i en food processor sammen med 1 ½ dl av kokekraften og kjør det til en puré. La maskinen gå, tilsett resten av smøret og kjør til en glatt mos. Rør dette sammen med de hele linsene og sjalottløken og krydre med salt og pepper. Sett til side.

Grill andebrystene med skinnsiden ned over direkte svak varme i 7-8 minutter, til skinnet er gyllenbrunt. Vend andebrystene og grill dem i 3-4 minutter, til de kjennes faste å ta på. Vil du ha kjøttet godt stekt, lar du dem ligge 2 minutter lenger på hver side. Hvis grillen flammer opp under stekingen, flytter du kjøttet til en annen del av grillen til flammen slukner. Fortsett å grille videre.

Varm opp igjen linsene og øs dem opp i en serveringsbolle. Legg andebrystene oppå og pynt med rosmarin.