* 250 gr flatbiff av rein pr pers
* Gulrøtter, poteter, broccoli
* Salt og pepper
Soppstuing
* Sjampinjong, østerssopp
* Fløte
* Salt og pepper
* Tomater, 1 til hver
Saus
* 5 dl kraft/viltfond’
* Enebær, timian, salt, pepper
* 1 beger snøfrisk
* 2 ss sæterrømme
* 1 ss frisk rosmarin
* 1 ss sukker
1. Reinsdyrsplommen tilberedes i langpanne i stekovnen til det er oppnådd en kjernetemperatur på 68-70 C. Brun steken i klara smør i en stekepanne
2. Gni reinsdyrssteken inn med salt og nykvernet hvit pepper
3. Legg steken på en seng av grønnsaker (gulrøtter, løk, osv)
4. Ovnen skal ha en temperatur på 175 – 200 C. Ta ut steken når termometeret viser 68-70 C.
5. Pakk inn steken i aluminiumsfolie og la steken hvile i minst 15 minutter
Soppstuing:
1. Hakk soppen i små terninger, brunes i smør. Krydre med salt og pepper. Tilsett fløte
2. La dette «putre» til konsistensen er passe.
3. Forvell tomatene og fjern skallet. Tomatene fylles deretter med soppstuing.
Serveres med tyttebær, rognebærgele eller ripsgele.
Steken skjæres i skiver og serveres med mandelpoteter. Ta ut steken fra folien og skjær opp steken i tynne skiver. Legg tomat fylt med soppstuing på siden av tallerkenen. Legg litt soppstuing midt på tallerkene og legg skiver av reinsdyrsplommen oppå. Legg på skiver av grønnsaker og avslutt med poteter og broccoli.