Ingredienser

# Beregn 350 g pr person hvis det er med ben, 250 uten.

# Lammelår
# Salt, pepper, timian
# Hvitløk
# 1-2 gullerøtter
# 1/2 løk
# Smør

Tilberedning

1. Gni inn lammelåret med pepper og rosmarin, minst 1 time før stekingen starter. Legg inn 2-3 fedd hvitløk langs med lårbenet.
2. Hakk opp 1-2 fedd hvitløk. Kutt gullerøttene og løken i biter.
3. Smelt smøret i pannen. Den skal ikke være glovarm, for da kan steken bli svidd.
4. Når smøret er smeltet ha i den hakkede hvitløken. La dette surre 2-3 minutter før du svir lammelåret forsiktig på alle kanter.
5. Set t i steketermometer i den tykkeste delen av steken, og legg den i pannen med den flateste siden ned.
6. Ha oppi hakkede gulerøtter og løk. Spe med vann (ca 1 cm opp i pannen) og legg på lokket på pannen.
7. Skru ned varmen slik at de småkoker. Steken tas ut når kjernetemperaturen er opp mot 65 grader (ikke over). Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile minst 15 min før oppskjæring.
8. Stekeskyen brukes i sausen. Den gir god smak. Kok kraften ned før den has i sausen. En saus som det også blandes rødvin i passer veldig godt til lammesteken.

Server lammesteken med f eks fløtegratinerte poteter, en god soppsaus , friske grønnsaker og stekt sopp.