God sjokoladekake

Ingredienser
150 g smør 7 1/2 dl kefirmelk 6 dl sukker 1 ss natron 6-8 ss nesquick pulver 10 dl hvetemel Glasur: 300 g melis 100 g smeltet smør 4 ss nesquick pulver litt kaffe 3 ts vaniljesukker
Tilberedning
Her er en oppskrift som er utrolig lett å lage men samtidig utrolig god! bland alt sammen, og helles i en smurt langpanne. Sett kaken i ovnen i 20-30 min ved 200 grader, på nederste rille. Bland alle ingrediensene til glasuren godt sammen med pisk. Smør glasuren utover på kaken og pynt gjerne med kokos eller non-stop.

Mer om God sjokoladekake

En sjokoladekake er mer enn bare en kake – det er en kilde til glede, en feiring eller rett og slett en måte å løfte humøret på. Et interessant poeng å merke er at ikke alle sjokoladekaker er skapt like. Hva som skiller en god sjokoladekake fra de andre er kvaliteten på ingrediensene, måten den er tilberedt på, og til og med atmosfæren den blir spist i.

Kvaliteten på ingrediensene er det første skrittet på reisen for å lage en god sjokoladekake. Valget av sjokolade er avgjørende. Belgisk mørk sjokolade av høy kvalitet er en populær type, og selvfølgelig er det kokkenes preferanser som til slutt avgjør hva som blir brukt. Når det gjelder sukker, har mange bakere nå begynt å erstatte raffinert hvitt sukker med kokosnøttsukker eller rått rørsukker for å gi en rikere smak og større helsefordeler.

Måten sjokoladekaken blir tilberedt på har også mye å si for sluttresultatet. Mange profesjonelle bakere er enige om at bakteknikken «au bain-marie», der ingrediensene smeltes sammen i en bolle over kokende vann, er den beste for å beholde sjokoladens rike smak og forhindre at kaken blir for tørr. Nogle mener også at bruk av surdeig i oppskriften kan bidra til en fuktigere kake med en mer komplekse smak.

En annen faktor til en god sjokoladekake, som ofte overses, er atmosfæren den blir spist i. En godt laget sjokoladekake nytes best i selskap med gode venner eller familie, og med en god kopp kaffe på siden. Dette er selvsagt ikke obligatorisk, men det å dele kaken kan forbedre opplevelsen av å spise den betydelig.

Interessant er det også å merke seg at forskjellige kulturer har forskjellige varianter av sjokoladekake. For eksempel har sveitsiske bakere en tradisjon for å lage sjokoladekake med nougat og hasselnøtter, mens en populær svensk variant kalt «kladdkaka» er en sjokoladekake med en klissete og nesten flytende kjerne.

Til syvende og sist, det som skiller en god sjokoladekake fra en vanlig er summen av mange små detaljer. Fra kvaliteten på ingrediensene, til måten den er laget på, til hvordan og hvor den blir nytt, hver eneste detalj legger til en del av det vi kjenner som en virkelig god sjokoladekake. Det er et bevis på at sjokoladekake virkelig er en kulinarisk kunstform. Men husk, det viktigste er å nyte den!.

5 kommentarer om “God sjokoladekake”

  1. Hei ! : D
    Dette så ut som en god oppskrift, men hvor mange er den beregnet til?
    Takk på forhånd!

  2. Hei!
    jeg lette etter en god sjokoladeoppskrift og prøvde meg på denne 🙂
    Kaken smakte herligt og var perfekt får barna, og får min sønn som har allergi : D
    Anbefales !

  3. Hei jeg synes at sjokoladekaken smaker veldig godt og jeg elsker å bake sjokoladekake.

Legg igjen en kommentar