Ingredienser
600 g seifilet uten skinn og bein 1 ts salt 1 ss potetmel 1 ss finhakket gressløk 1/2 ts pepper 1 dl melk smør, margarin eller olje til steking Stuede gulrøtter og sukkererter 2 store gulrøtter 100 g sukkererter 2 dl vann 1/2 ts salt 1 ss hvetemel 1 dl matfløte
Tilberedning
* Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i food-processor. * Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I food-processor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet. * Form 8 store karbonader og stek dem i smør, margarin eller olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte. * Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. * Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4—5 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme. * Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter. * Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.

Mer om Gode seikarbonader

Seikarbonader er en kjærkommen matrett på mange norske middagsbord. Dette er en deilig og smaksrik rett, som består av seifilet kvernet til deig og formet til karbonrunde. Fisken gir retten en rik og unik smak, som lett kan tilpasses etter eget ønske.

Å lage egne seikarbonader kan være en enkel og gøyal prosess. Det starter med å velge ut de beste seifiletene. Mange foretrekker å bruke fersk sei til dette formålet, men tørket eller saltet sei kan også brukes, avhengig av smaken du ønsker å oppnå. Deretter males fisken og blandes med en kombinasjon av egg, mel og krydder for å lage fiskefarsen. Når dette er gjort, formes blandingen til runde kaker, akkurat som karbonader.

Det som virkelig gjør seikarbonader så populære blant norske forbrukere, er den måten de tilberedes på. De stekes i panne med smør eller olje til de er gyllenbrune på begge sider. Noen foretrekker også å steke dem i ovnen, som gir en litt annen tekstur og smak på karbonadene.

Seikarbonader er en flott kilde til protein og sunt fett, som gjør dem til et utmerket valg for en næringsrik middag. I tillegg er de også rike på vitamin D, som er viktig for immunsystemet og kalsiumabsorpsjonen. Fordi seikarbonader er laget av fisk, inneholder de også hjerte-sunne omega-3 fettsyrer. Til sammen gjør dette seikarbonader til en næringsrik og smakfull rett.

Å servere seikarbonader kan gjøres på mange ulike måter. I Norge er det vanlig å servere dem med kokte poteter, brun saus, ertestuing eller grønnkål. Imidlertid kan de også serveres på brødskiver som et alternativ til lunsj. Uansett hvordan du velger å servere dem, vil seikarbonader garantert være en suksess.

Samlet sett er seikarbonader et smakfullt og næringsrikt måltid som er lett å lage og nyte. Den rike smaken av fisken kombinert med de enkle, men smakfulle ingrediensene gjør seikarbonader til en utmerket rett som er elsket av mange nordmenn.