Ingredienser:
500 g ytrefilet (okse)
8 biter bacon
8 biter ost
3 egg
5 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
50 g smør
En pakke ruccolasalat
4 tomater
8 champignon
500 g hvetemel
200 g sammalt hvete
En potte oregano
2 ts sennep
2 ss hvitvinseddik
En pakke tørrgjær
Salt og pepper
5 dl vann
Fremgangsmåte:
Slik lager du brødet
Rør gjæren inn i lunket vann, tilsett 1 dl olivenolje og spe så rolig med hvetemel og sammalt hvete, litt og litt av gangen. Grovhakk oregano og ha i deigen, kna den deretter sammen med 2 ss salt. La den heve i minst en halvtime, så rull ut til burgerbrød-størrelse, og la den heve i ca en halvtime til. Stek den på 180 grader i ca 20 min.
Slik lager du biffen og baconen
Stek bacon til de er crispy.
Stek biffene på medium varme i ca 5 min. Skum smør med hvitløk over biffene. La de hvile.
Slik lager du aioli
I en bolle blandes sennep, hvitvinseddik og 3 eggeplommer. Rasp deretter inn tre fedd med hvitløk. Spe med en halvliter olivenolje mens du visper godt. Smak til med salt og pepper.
Slik lager du tilbehøret
Champignonen kuttes opp og stekes i folie. Når de er gyldne tilsettes grovkuttede tomater, og la det stekes til tomatene er varme.
Rett før servering
Biffene legges tilbake på grillen og varmes opp igjen, mens du skummer smør over. Etter fem minutt legger du to ostebiter og bacon på.
Anrett det hele på en stor tallerken sammen med en frisk og god salat. Dette er nesten som ekte gourmetmat 🙂
Porsjoner: fire personer