Ingredienser:

500 g ytrefilet (okse)

8 biter bacon

8 biter ost

3 egg

5 dl olivenolje

2 fedd hvitløk

50 g smør

En pakke ruccolasalat

4 tomater

8 champignon

500 g hvetemel

200 g sammalt hvete

En potte oregano

2 ts sennep

2 ss hvitvinseddik

En pakke tørrgjær

Salt og pepper

5 dl vann

Fremgangsmåte:
Slik lager du brødet

Rør gjæren inn i lunket vann, tilsett 1 dl olivenolje og spe så rolig med hvetemel og sammalt hvete, litt og litt av gangen. Grovhakk oregano og ha i deigen, kna den deretter sammen med 2 ss salt. La den heve i minst en halvtime, så rull ut til burgerbrød-størrelse, og la den heve i ca en halvtime til. Stek den på 180 grader i ca 20 min.

Slik lager du biffen og baconen

Stek bacon til de er crispy.

Stek biffene på medium varme i ca 5 min. Skum smør med hvitløk over biffene. La de hvile.

Slik lager du aioli

I en bolle blandes sennep, hvitvinseddik og 3 eggeplommer. Rasp deretter inn tre fedd med hvitløk. Spe med en halvliter olivenolje mens du visper godt. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du tilbehøret

Champignonen kuttes opp og stekes i folie. Når de er gyldne tilsettes grovkuttede tomater, og la det stekes til tomatene er varme.

Rett før servering

Biffene legges tilbake på grillen og varmes opp igjen, mens du skummer smør over. Etter fem minutt legger du to ostebiter og bacon på.

Anrett det hele på en stor tallerken sammen med en frisk og god salat. Dette er nesten som ekte gourmetmat 🙂

Porsjoner: fire personer