Ingredienser:
4 makrellfileter

12 poteter

1 bunt vårløk

1 glass oliven

1 løk

5 dl olivenolje

100 g Crème fraîche

1 fedd hvitløk

½ potte dill

1 potte gressløk

1 paprika

2 sitroner

Fremgangsmåte:
Skjær vekk bena på makrellen. Ha på litt salt og pepper. Stek fisken med skinnet på i litt olje (medium varme). Når fisken er gylden og skinnet er sprøtt, tar du pannen av varmen og snur fisken med skinnet opp. Restvarmen vil da steke fisken ferdig.

Kok poteter og la dem kjølne. Kutt potetene i biter.

Kutt løk og paprika i terninger. Ha dem i en panne – sammen med hvitløken. Stek grønnsakene i rikelig med olje til de blir møre.

Ha grønnsakene i en bolle sammen med potetene, hakket oliven og finsnittet vårløk. Smak til med mye olivenolje, gressløk, sitronsaft, salt og pepper.

Ha Crème fraîche i en bolle. Ha i ca 1 ss sitronsaft og pisk blandingen til den blir stiv. Bland inn finhakket dill, og smak til med salt og pepper.

Porsjoner: fire personer