Ingredienser

8 middelstore tomater

150 gr. friske sjampinjonger eller 1 boks hermetiske (185 gr.)

2 middels store gulrøtter

1 ss margarin

100 gr. grønne bønner

2 dl.mais

2 dl. crème fraîche

100 gr. hvitløksost eller gourmetost med krydder

½ – 1 ts. salt

1 krm. pepper

1/3 av innmaten fra tomatene

1 ½ dl. revet ost

Pynt:

persille eller annet ferskt krydder

Tilberedning

1) Skjær av toppen på tomatene, og ta ut mesteparten av innmaten. Legg dem med snittflaten opp i en ildfast form.

2) Skjær sjampinjongene i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i et par cm. lange strimler.

3) Smelt marg. i en kjele og fres soppen og gulrøttene i ca. 5 min.

4) Bland inn bønner, mais, tomatinnmat, crème fraîche og hvitløk- (gourmet)ost og la det putre i 3-5 minutter.

5) Smak til med salt og pepper.

6) Fordel grønnsakene i tomatene og strø over den revne osten.

7) Gratiner tomatene øverst i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter

8) Pynt med persille eller kryddergrønt, og server.