8 middelstore tomater
150 gr. friske sjampinjonger eller 1 boks hermetiske (185 gr.)
2 middels store gulrøtter
1 ss margarin
100 gr. grønne bønner
2 dl.mais
2 dl. crème fraîche
100 gr. hvitløksost eller gourmetost med krydder
½ – 1 ts. salt
1 krm. pepper
1/3 av innmaten fra tomatene
1 ½ dl. revet ost
Pynt:
persille eller annet ferskt krydder
1) Skjær av toppen på tomatene, og ta ut mesteparten av innmaten. Legg dem med snittflaten opp i en ildfast form.
2) Skjær sjampinjongene i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i et par cm. lange strimler.
3) Smelt marg. i en kjele og fres soppen og gulrøttene i ca. 5 min.
4) Bland inn bønner, mais, tomatinnmat, crème fraîche og hvitløk- (gourmet)ost og la det putre i 3-5 minutter.
5) Smak til med salt og pepper.
6) Fordel grønnsakene i tomatene og strø over den revne osten.
7) Gratiner tomatene øverst i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter
8) Pynt med persille eller kryddergrønt, og server.