1/2 Løk
1/2 Gulrot
3 Poteter
1/4 Blomkål
1/2 boks Hermetiske tomater
1/2 dl dypfryste Erter
1/4 Kålrot
Krydder:
Litt hakket Persille
Litt Timian
Litt Salt og pepper
Skjær løken i tynne båter. Poteter, gulrot og kålrot i store terninger. Del blomkålhodet i buketter.
Varm olje eller margarin i en kjele. Ha grønnsakene i og la dem surre sammen med fettet noen minutter. Rør hele tiden. Tilsett tomater, litt salt, og krydder.
Væsken skal stå så vidt kant i kant med grønnsakene (juster evt. med vann). Legg på lokk og la det koke på svak varme til grønnsakene er knapt møre. Bland i ertene og la gryten småkoke i ca. 5 minutter til. Grønnsakene skal være hele, men møre. Smak til med mer salt og kryd der hvis nødvendig. Server flatbrød eller ferskt mykt brød til.