Ingredienser

2 spiseskjeer olje
1 teskje svarte sennepsfrø
1/4 teskje turmeric (krydder)
1 teskje curry (indisk «curry» er bedre enn «karri» :blunke: )
1 hakket tomat
1 blomkål, opphakket i «buketter»
2 ferdigkokte poteter, delt i firkanter
4 spiseskjeer vann
Smak til med saft fra en sitron
1 teskje salt

Tilberedning

Varm olje og rist sennepsfrøene til de «popper» (høy varme). Tilsett turmeric og curry. Rør. Reduser varmen. Ha i tomat, la stå i 3-4 minutter til tomatene er myke.

Ha i blomkål. Snurr dem slik at de blir dekket av krydderet. Rør inn potetene, vann, sitronjuice og salt. Ha på lokk og la stå i 15-20 minutter inntil grønnsakene er litt myke. Hvis det holder på å tørke ut underveis, ha på litt mer vann.

Du kan servere f.eks. med ris (basmati er godt) og chapati eller nanbrød.

Slik er originalretten. Hvis du vil går det også an å ha i løk (gul, etter sennepsfrøene) og litt kokosmelk (mot slutten). Du kan også bruke andre grønnsaker og tofu. Du kan også servere med mango- eller mintchutney (fås kjøpt ferdig på glass).
Det er viktig at du smaker til underveis.