400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 båter hvitløk
1-2 ss finklippet persille
1 ts basilikum
evt. 1 knivsodd chilipulver
1/2 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
2 liter vann
4 terninger hønsebuljong
suppegrønnsaker, gulrot, purre, sellerirot, kålrot, potet
evt. persille eller frisk timian
Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte grønnsaker (tilpass grønnsaker etter mengde væske). Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.
Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.