1000 g lårstykker av kylling
2 ss smør
salt og pepper
1 laurbærblad
ca. 7 dl hønsebuljong
3-4 ss balsamicoeddik
3 gulrøtter
1 nett stjerneløk, evt. 2 løk
1 pakke bacon
200 g sjampinjong
Brun kyllingstykkene i smør i en gryte til de er pent brune. Ha på salt og pepper og legg i et laurbærblad. Hell over hønsebuljong, kok opp og la gryten stå og trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.
Skjær gulrøttene i litt store skiver. Skrell stjerneløken, men la dem være hele. Vanlig løk bør skjæres i litt store båter. La løk og gulrot være med å trekke de siste 10-15 minuttene av koketiden.
Skjær baconet i terninger. Del soppen i to eller i båter, alt etter hvor stor soppen er, Brun sopp og bacon i en panne og ha det over i gryten. Smak til gryten med balsamicoeddik, salt og pepper. En god kvist timian setter en ekstra spiss på smaken. Server med ris eller godt brød.