4 små fennikler
1 liter vann
1 ts salt
Skall og saft av 1/2 sitron
6 ss olivenolje
1 bunt persille – finhakket
1 liten løk – finhakket
2 båter hvitløk – finhakket
1 boks hermetiske tomater
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
4 ss strøkavring
4 ss parmesanost
1. Del fenniklene på langs. Fjern det
ytterste laget og de harde rotstokkene.
2. Kok opp vann, salt, sitronsaft og skall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet.
3. Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.
4. Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C