Ingredienser
4 små fennikler 1 liter vann 1 ts salt Skall og saft av 1/2 sitron 6 ss olivenolje 1 bunt persille – finhakket 1 liten løk – finhakket 2 båter hvitløk – finhakket 1 boks hermetiske tomater 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 4 ss strøkavring 4 ss parmesanost
Tilberedning
1. Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene. 2. Kok opp vann, salt, sitronsaft og skall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet. 3. Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter. 4. Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C

Mer om Gratinert fennikel

Den gratinerte fennikelen er en fantastisk rett som bringer ut det beste av fennikelens forfriskende smaksprofil, rik på noter av anis. Denne iøynefallende retten er både velsmakende og estetisk tiltalende, hvilket gjør den til et flott tilskudd til ethvert måltid.

Selv om fennikel ofte ikke blir sett på som det mest spennende alternativet på grønnsaksmarkedet, endrer gratinering spillet. Gratinert fennikel pakker en smaksbombe takket være en herlig kombinasjon av grønnsaken og en kremaktig ostesaus. Sausen består vanligvis av melk, mel, smør og en hard ost som Gruyère eller Parmesan, noe som gir retten en rik, krøllete tekstur som fremhever fennikelens sprø bit.

Det som gjør denne retten unik, er at fennikel, til tross for at den blir tilberedt i en tung ostesaus, allikevel beholder sin karakteristiske friske smak. Dette skjer fordi fennikelen først dampes eller kokes for å gjøre den mør, deretter blandes den med sausen og stekes til den blir gyllenbrun på toppen. Resultatet er en flott balanse mellom cremet ost og fersk fennikel smak.

Gratinert fennikel er ikke kun smakfull, men også næringsrik. Fennikel er kjent for sin rikholdighet på kostfiber, vitamin C, kalium og annet, noe som gjør det til en næringstett grønnsak. Når den kombineres med proteinrik ost og melk, resulterer det i en rett som er både mettende og næringsbalansert.

Til slutt, gratinert fennikel er en ekte allsidig. Den kan brukes som en deilig side servering med kjøttretter, fisk eller fjærfe, eller for å gi smak til ris og pasta. Uansett hvilken hovedrett den ledsager, er gratinert fennikel sikkert en hit som vil bli elsket av alle i familien.

Å lage gratinert fennikel kan virke som en skremmende oppgave, men i virkeligheten er det veldig enkelt og absolutt verdt det. Når du har prøvd det, er det lett å se hvorfor denne retten har blitt en favoritt blant matelskere over hele verden.