Ingredienser

4 store løk
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
1 l vann
1-2 grønnsakbuljongterninger
1 krydderbukett: timian, persille, laurbærblad
1/2 ts salt
1 krm grovmalt hvit pepper
1 1/2 dl hvitvin
4 skiver formloff
2 dl revet ost (jarlsberg)

Tilberedning

Skrell og skjær løken i ringer. Fres løken i smør i en gryte på svak varme til den begynner å få farge. Strø over melet. Spe med vann og ha i buljongterningene.

Tilsett krydderbuketten, salt og pepper. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Ha i hvitvinen.

Hell suppen i en stor bolle eller flere små porsjonsboller som tåler varme.

Dekk suppen med brødskiver og strø over den revne osten. Gratiner suppen ved 250 C til osten begynner å smelte og har fått fine farge.