Ingredienser:
50 g gjær
5 dl yoghurt naturell
1-2 ts honning
2 ss smeltet smør
2 dl valnøtter
1,5 dl sesamfrø
600 g hvetemel
2-3 dl oliven, gjerne både grønn og sort, delt i biter

Tilberedning:
Rør gjæren ut i lunken yoghurt. Ha i salt, honning, smeltet smør, knuste valnøtt og sesamfrø. Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på lunt sted til ca. dobbel størrelse. Elt inn oliven, del deigen i to, og trill hvert emne til brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på smurt stekeplate eller bakepapir på lunt sted under plast. Pensles med sammenvispet egg eller vann. Stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl dem på rist. (Terninger av fetaost og frisk hakket oregano er også kjempegodt i dette brødet.)