1200 gram poteter
2 sitroner
2 fedd hvitløk
4 paprikaer
2 tsk. tørket timian
4 tsk. olivenolje
Salt og pepper
600 gram hakket storfekjøtt
2 tsk. tørket rosmarin
2 tsk. tørket oregano
2 tsk. olivenolje
Salt og pepper
2 agurker
2 fedd hvitløk
6 dl gresk yoghurt
1. sett på ovnen. Vanlig ovn 250 grader, varmluftsovn 225 grader.
2. Skrell potetene og skjær dem i båter. Legg dem i en ildfast form.
3. Skrell sitronene (bort med det hvite også). Skjær sitronene i ruter.
4. Rens hvitløker og hakk dem fint.
5. Skyll paprikaene og skjer dem i strimler.
6. Bland sammen sitron, finhakket hvitløk, paprikaer, timian, salt, paprika og olivenoljen med potetene i fatet. Stil fatet i ovnen i 30 min. Potetene skal være møre.
7. Bland rosmarin og oregano i kjøttet. Form fire karbonader på 150 gram hver. Krydre med salt og pepper.
8. Stek karbonadene i olje ved middels høy varme. Ca. 5 min. på hver side, se om kjøttet er rødt.
9. Riv agurkene grovt og press saften ut av agurkene med hendene.
10. Rør agurkene og presset hvitløk i yoghurten, smakte til med salt og pepper.